Farevarsel for flom langs kysten

Det er sendt ut gult farevarsel for flom på Vestlandet, deler av Agder og Trøndelag.

Det sendes ut gult farevarsel for flom. Det er fare for overvann i tettbygde områder og erosjonsskader i bekker og mindre elver. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Det sendes ut gult farevarsel for flom. Det er fare for overvann i tettbygde områder og erosjonsskader i bekker og mindre elver. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert

Farevarselet gjelder fra natt til onsdag 22. november. Det kan komme opptil 80 millimeter regn på tolv timer, skriver Adressa.

Det er fare for overvann i tettbygde områder, for lokale oversvømmelser og erosjonsskader i bekker og mindre elver, skriver Varsom.

– Vannføringen vil øke i små bekker og elver. Årsaken er mye regn, opptil 50–80 millimeter på 12 timer onsdag formiddag, og stigende temperaturer som fører til snøsmelting under 600–1000 m.o.h. Dette kan føre til lokale oversvømmelser, heter det i varselet.

Folk rådes til å holde seg oppdatert om situasjonen, samt sikre og flytte verdier bort fra utsatte områder, som for eksempel kjellere. I tillegg bør man rense vannveier, slik at vannet kan renne uhindret der det vanligvis renner.

Faren skal minke fra torsdag ettermiddag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer