Det har kommet opp mot 20 millimeter nedbør i løpet av det siste døgnet, som har gitt økte hastigheter i fjellpartiet Veslemannen. NVE har oppjustert farenivået til oransje nivå. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Det har kommet opp mot 20 millimeter nedbør i løpet av det siste døgnet, som har gitt økte hastigheter i fjellpartiet Veslemannen. NVE har oppjustert farenivået til oransje nivå. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Hever farenivået

Farenivået hevet til oransje ved Veslemannen

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) hever farenivået til oransje for fjellpartiet Veslemannen i Romsdal.

Publisert

Bakgrunnen er at det har kommet opp mot 20 millimeter nedbør i løpet av det siste døgnet, som har gitt økte hastigheter i fjellpartiet. Det ventes at regnet vil fortsette ut tirsdag, opplyser NVE.

Hastighetene er nå på rundt 60 til 90 millimeter per døgn i øvre og midtre del og 15 til 25 millimeter per døgn i nedre del.

Fjellpartiet Veslemannen viser raskere respons på nedbør i år, som tyder på dårlig stabilitet.

Farenivået for Veslemannen ble oppjustert til rødt 19. juli. Da ble beboerne evakuert for 14. gang.

Veslemannen er en relativt liten, men svært aktiv del av det ustabile fjellpartiet Mannen i Romsdalen.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.