Faren til IS-tiltalt kvinne betalte menneskesmugler for å få datteren ut av Syria

Faren til den IS-tiltalte kvinnen fortalte i retten om forsøkene på å få datteren ut av Syria. – Jeg hadde aldri holdt ut om hun ikke sa at hun ville hjem.

Politiadvokat Line Nyvoll Nygaard (t.v.) i samtale med forsvarer Nils Christian Nordhus under straffesaken mot kvinnen som er tiltalt for deltakelse i terrororganisasjonen IS. Tirsdag forklarte kvinnens far seg i retten. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Politiadvokat Line Nyvoll Nygaard (t.v.) i samtale med forsvarer Nils Christian Nordhus under straffesaken mot kvinnen som er tiltalt for deltakelse i terrororganisasjonen IS. Tirsdag forklarte kvinnens far seg i retten. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

– Jeg så at forholdet mellom henne og Bastian var elendig. Det var vondt å se, sa den IS-tiltalte kvinnens far da han tirsdag vitnet i rettssaken mot datteren.

Han reiste til Syria mot slutten av 2013 for å besøke datteren og se hvordan hun hadde det. Han fortalte at kvinnens ektemann, Bastian Vasquez, som hun hadde reist for å slutte seg til i februar samme år, var svært kontrollerende.

– Da han kom hjem, kastet han klærne sine på gulvet som en femåring og krevde at hun måtte rydde dem opp. Det var hun som ordnet alt hjemme, sa han.

– Jeg følte at min datter var en slave. Hun hadde mistet alle sine rettigheter. Det var som et fengsel, sa han gråtkvalt.

– Han kunne ha drept oss begge

Faren forsto først at datteren var i Syria etter at han kom til en telefonsvarer på arabisk der det ble sagt noe om Syria, da han forsøkte å ringe henne. Han hadde deretter jevnlig kontakt med datteren gjennom telefonsamtaler og meldinger.

– Den første tiden fortalte hun veldig positivt om hvordan hun hadde det. Så sa hun at hun ville hjem, før hun igjen sa at hun ville bli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer