Brann på Frogner i Oslo

Faren over etter brann i Oslo

Etter at politiet fredag morgen skjøt hull i en rekke gassflasker, kunne eksplosjonsfaren avblåses og veier åpnes etter en brann på Frogner isstadion i Oslo.

Politiet varsler om stor eksplosjonsfare grunnet gassflasker i et brennende bygg ved Frogner stadion. En skarpskytter er på plass. Foto: Scanpix
Politiet varsler om stor eksplosjonsfare grunnet gassflasker i et brennende bygg ved Frogner stadion. En skarpskytter er på plass. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Meldingen om brannen kom klokken 3.24. Rundt klokken 4.18 var brannen på byggeplassen mellom Frogner stadion og en tennisbane slukket.

Det var på anleggsplassen til det som skal bli den nye ishallen ved Frogner stadion det brøt ut brann. På byggeplassen sto det til sammen ni flasker med gass og som ble eksponert for varmen fra brannen.

– Det er stor eksplosjonsfare når slike flasker befinner seg i varme og trykk, sa operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til NTB klokken 4.05.

Måtte kjøles ned

Ingen beboere i nærheten måtte evakueres, men trafikken ble stanset helt på flere gater rundt anlegget, deriblant den sterkt trafikkerte Kirkeveien, på grunn av eksplosjonsfaren. Også flere gang- og sykkelstier inne i Frognerparken måtte stenges.

Først ved 6-.30-tiden fikk en skarpskytter fra politiet posisjonert seg slik at det var mulig å skyte hull i gassflaskene. En av flaskene inneholdt imidlertid oksygen og kunne ikke skytes i, men måtte kjøles ned av brannvesenet til det ikke lenger var fare for eksplosjon.

– Vi fikk akkurat melding om at denne siste flasken nå er nedkjølt. Derfor vil vi åpne opp sperringene igjen, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til NTB klokka 7.30.

Brant for to uker siden

28. februar brant det i bygningsmateriale på samme sted.

– Vi tenker vårt, men det er politiet som tar den biten og som etterforsker det. Men det er jo spesielt, sier vaktkommandør Morten Bergh ved Oslo 110-sentral til NTB.

Etter forrige brann gikk 110-sentralen ut med en oppfordring til byggeplasser om opprydding og sikker oppbevaring av gass.

– Det er klart at det ikke er blitt gjort nok på denne byggeplassen. Dette blir nok en jobb i etterkant for forebyggende avdeling, sier Bergh.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer