Fare for vannplaning på Østlandet

Mye vann i veibanen kan skape problemer for folk som er ute og kjører på Østlandet, særlig rundt Oslo og i tidligere Østfold.

Vått vær i Oslo. Illustrasjonsfoto: Annika Byrde / NTB
Vått vær i Oslo. Illustrasjonsfoto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Ifølge Vegtrafikksentralen Oslo, Viken og Innlandet er regnet i ferd med å gi seg, men de ber folk kjøre forsiktig. Særlig har regnet skapt problemer i gamle Østfold, hvor også noen trær falt over veien.

I Vestfold og Telemark er det slutt på høstferien i dag, så der er det mye trafikk.

Vinteren er kommet til Sør-Norge. Her fra Vaset i Valdres der det har kommet snø, og bilistene oppfordres til å kjøre forsiktig. Foto: Heiko Junge / NTB
Vinteren er kommet til Sør-Norge. Her fra Vaset i Valdres der det har kommet snø, og bilistene oppfordres til å kjøre forsiktig. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

– Folk må kjøre etter forholdene og passe seg for vannplaning, sier trafikkoperatør Anniken Island til NTB.

– Vi har spesielt mye kø på riksvei 36 mellom Gvarv og Skien på grunn av veiarbeid. Alt regnet i det siste har gjort veien enda dårligere, så i ettermiddag er det folk ute for å dirigere trafikken, hvor det ellers er lysregulert, sier hun til NTB.

I fjellet er det snø, så der er det vinterdekk som gjelder.

– Og er det kø, så må man holde seg i køen, da kommer alle fram, avslutter hun.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer