Fare for strømutkobling i Sverige – ber folk spare på strømmen

Situasjonen for det svenske strømnettet er «relativt akutt», sier statsminister Ulf Kristersson. To av landets seks kjernekraftreaktorer stenges fredag for vedlikehold.

Sveriges statsminister Ulf Kristersson sier at situasjonen for landets strømnettet er anstrengt og ber det svenske folket spare på strømmen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Sveriges statsminister Ulf Kristersson sier at situasjonen for landets strømnettet er anstrengt og ber det svenske folket spare på strømmen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

– Vi vil ikke skape panikk på noen måte, men vi har en betydelig bekymring med den svenske strømproduksjonen akkurat nå. Situasjonen for strømnettet er rett og slett anstrengt, sa den svenske statsminister på en pressekonferanse i Stockholm fredag formiddag.

Han viser til at Sveriges største kjernekraftreaktor, Oskarshamn 3, tas ut for vedlikehold i 10 dager. Også et annet kjernekraftverk stenges av samme grunn. Det betyr ifølge Kristersson at risikoen for utkobling i strømnettet økes fra «lav» til «reell».

– Vi ber det svenske folket om å spare strøm for å minske risikoen for utkoblinger, tilføyde statsministeren.

Til stede på pressekonferansen er også økonomiminister Ebba Busch (KD) og arbeidsmarkedsminister Johan Pehrson (V).

– Risikoen er høyere for enda høyere strømpriser, sa Busch.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer