Vis mer

Fare for NRK-streik fra midnatt

Dersom det ikke blir enighet mellom NJ, LO og Spekter hos Riksmegleren onsdag, går NRK-ansatte ut i streik midnatt.

(upublisert) Opprettet

Norsk Journalistlag og LO Stat møter arbeidsgiverorganisasjonen Spekter til mekling hos Riksmegleren onsdag klokken 10 for å forsøke å komme til enighet om en ny overenskomst om lønnsoppgjøret i NRK.


– Vi jobber alltid for en løsning, men jeg må erkjenne at vi står langt fra hverandre. NRK vil ødelegge lønnssystemet og sette urettferdighet i system. Trekker ikke NRK seg på dette kravet, vil faren for streik være overhengende stor, sier Lise Olsen, forhandlingsleder for LO stat i en pressemelding. LO Stat mekler for medlemmer i Norsk Tjenestemannslag og Musikernes fellesorganisasjon.


Totalt er det varslet streik for rundt 1.700 NJ-medlemmer og 685 LO-medlemmer dersom partene ikke blir enige i dag. Meklingsfristen går ut midnatt onsdag kveld.


En NRK-streik vil trolig få store konsekvenser, spesielt for direktesendt radio og TV. Helt konkret betyr det blant annet Eurovision-finalen lørdag 14. mai, den direktesendte 17. mai-sendingen og MRKs kamper under fotball-EM kan gå uten norske kommentarer. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.