Annonse

Fare for NRK-streik fra midnatt

Dersom det ikke blir enighet mellom NJ, LO og Spekter hos Riksmegleren onsdag, går NRK-ansatte ut i streik midnatt.

Norsk Journalistlag og LO Stat møter arbeidsgiverorganisasjonen Spekter til mekling hos Riksmegleren onsdag klokken 10 for å forsøke å komme til enighet om en ny overenskomst om lønnsoppgjøret i NRK.


– Vi jobber alltid for en løsning, men jeg må erkjenne at vi står langt fra hverandre. NRK vil ødelegge lønnssystemet og sette urettferdighet i system. Trekker ikke NRK seg på dette kravet, vil faren for streik være overhengende stor, sier Lise Olsen, forhandlingsleder for LO stat i en pressemelding. LO Stat mekler for medlemmer i Norsk Tjenestemannslag og Musikernes fellesorganisasjon.


Totalt er det varslet streik for rundt 1.700 NJ-medlemmer og 685 LO-medlemmer dersom partene ikke blir enige i dag. Meklingsfristen går ut midnatt onsdag kveld.


En NRK-streik vil trolig få store konsekvenser, spesielt for direktesendt radio og TV. Helt konkret betyr det blant annet Eurovision-finalen lørdag 14. mai, den direktesendte 17. mai-sendingen og MRKs kamper under fotball-EM kan gå uten norske kommentarer. (©NTB)