Fare for mer fly-trøbbel: 160 kan gå ut i streik fra tirsdag

160 flyarbeidere tas ut i streik tirsdag hvis Fellesforbundet og NHO Luftfart ikke blir enige i meklingen. Den starter mandag, med frist ved midnatt samme dag.

GARDERMOEN  20150128.Unio og YS gjennomførte en politisk streik på Oslo Lufthavn og i resten av landet onsdag ettermiddag i protest mot regjeringens forslag til endringer i arbeidsmiljøloven. Lite kø av mennesker utenfor og innenfor sikkerhetssjekken. Bagasjebåndet.Foto: Lise Åserud / NTB
GARDERMOEN 20150128.Unio og YS gjennomførte en politisk streik på Oslo Lufthavn og i resten av landet onsdag ettermiddag i protest mot regjeringens forslag til endringer i arbeidsmiljøloven. Lite kø av mennesker utenfor og innenfor sikkerhetssjekken. Bagasjebåndet.Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Natt til lørdag gikk 31 flyteknikere ut i streik etter at NHO Luftfart og Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) ikke klarte ikke å bli enige i meklingen. Allerede mandag blir streiken utvidet med ytterligere 75 flyteknikere.

Tirsdag er det fare for ytterligere streik og mer trøbbel for passasjerene. Da møtes Fellesforbundet og NHO Luftfart til mekling etter at resultatet på Flyoverenskomsten ble nedstemt.

Partene møtes hos Riksmekleren mandag, med frist ved midnatt samme dag. Dersom partene ikke kommer til enighet, tas 160 av Fellesforbundets medlemmer ut i streik fra tirsdag.

Kampklare om nødvendig

Fellesforbundet s forhandlingsleder og forbundssekretær Dag-Einar Sivertsen sier at de er motivert for å finne en løsning, men at både delegasjonen og medlemmene er kampklare hvis det skulle bli nødvendig.

– Hvis denne bransjen skal være konkurransedyktig på å tiltrekke seg de rette folkene, må vi se en progresjon i utviklingen av lønnsnivået i overenskomsten. Vi har en svært krevende mekling foran oss der manglende reallønnsutvikling på overenskomsten har vårt klare fokus, sier Sivertsen.

Lasting og lossing

Flyoverenskomsten mellom NHO Luftfart og Fellesforbundet omfatter bakkemannskaper som flyteknikere, mekanikere, stuere, sjåfører, rengjøringspersonell og personell knyttet til lasting og lossing og ekspedisjon.

I det første uttaket har Fellesforbundet varslet plassfratredelse for medlemmer i Aviator i Bergen og Widerøe Ground Handling i Trondheim.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer