Fare for liv i ny hetebølge i Storbritannia

Britiske meteorologer advarer mot ekstrem og livsfarlig hete. Neste uke kan gradestokken gå over 40 grader for første gang i britisk historie.

En kvinne soler seg i det varme været ved elva Thames i London. Neste uke kan det bli for varmt å sole seg i over 40 grader. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB.
En kvinne soler seg i det varme været ved elva Thames i London. Neste uke kan det bli for varmt å sole seg i over 40 grader. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB. Vis mer
Publisert

Den høyeste temperaturen som hittil er registrert i Storbritannia, var 38,7 grader i Cambridge i 2019. Den tidligere rekorden var 38,5 i Kent i 2003, skriver Sky News.

Allerede nå er det varmt. Om natten går gradestokken ikke under 20 grader i store deler av landet, og mandag er det ventet temperaturer på rundt 33 grader.

Met Office sender ut gult varsel om de eksepsjonelt høye temperaturene fra kommende søndag og framover. Gult varsel innebærer fare for trafikkproblemer, strømbrudd og risiko for liv og eiendom.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer