Fare for barnehagestreik til uka

Godt over 100 private barnehager kan blir rammet av streik hvis partene ikke blir enige om årets tariffoppgjør denne uka.

Publisert

Til sammen 1.007 ansatte i 112 barnehager i Oslo, Østfold, Trøndelag og Vestlandet er omfattet av streikeuttaket til Fagforbundet, Utdanningsforbundet og Delta.

Partene har frist på seg til midnatt natt til lørdag på å bli enige om årets tariffoppgjør. Hvis meklingen bryter sammen, er streiken et faktum fra arbeidsdagens start mandag 17. oktober, varsler forbundene i en pressemelding.

Striden står først og fremst om pensjon. De ansatte mener Private Barnehagers Landsforbund (PBL) løper fra forpliktelsene sine i forbindelse med krav om overgang til Fellesordningen for avtalefestet pensjon (AFP) fra og med neste år.

– Det er et regelrett avtalebrudd når PBL går tilbake på løfter de forpliktet seg til skriftlig i protokoller fra tidligere lønnsoppgjør, sier forhandlingsleder Anne Green Nilsen.

Tre av fire private barnehager – 2.066 og 2.881 barnehager – er organisert i PBL. Disse barnehagene sysselsetter over 36.000 arbeidstakere.

(©NTB)

Mer om