Far tiltalt for rasistiske utsagn mot skoleelev

En mann må møte i retten i august, tiltalt for hatefulle ytringer mot en 13 år gammel skoleelev i en kommune i Vestland, melder Bergens Tidende.

En mann må møte i retten i august, tiltalt for hatefulle ytringer mot en 13 år gammel skoleelev i en kommune i Vestland. Foto: Bjørnar Morønning / NTB
En mann må møte i retten i august, tiltalt for hatefulle ytringer mot en 13 år gammel skoleelev i en kommune i Vestland. Foto: Bjørnar Morønning / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Mannen er tiltalt for en rekke rasistiske utsagn mot den 13 år gamle jenta.

Mannens forsvar mener sakens forhistorie ikke kommer fram i tiltalen og hevder tiltalte ikke har rasistiske holdninger ettersom hans egne barn har minoritetsbakgrunn.

Statsforvalteren åpnet en tilsynssak etter at tiltaltes barn ble utsatt for mobbing på skolen, noe skolen også fikk kritikk for. Ifølge avisen var det mobbesaken som utløste utbruddet som nevnes i tiltalen.

Saken skal opp for retten i august.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer