Dagbladet er ikke i tvil om at Jonas Gahr Støre (Ap) vant fredagens partilederdebatt på NRK. Også VG og Adresseavisen trekker ham fram som en av de beste. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Dagbladet er ikke i tvil om at Jonas Gahr Støre (Ap) vant fredagens partilederdebatt på NRK. Også VG og Adresseavisen trekker ham fram som en av de beste. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Får terningkast 6: Slik er dommen etter etter partileder­debatten

Dagbladet og TV 2 gir Jonas Gahr Støre (Ap) terningkast 6 etter fredagens partilederdebatt på NRK. I VG og Adresseavisen får han en 5-er.

Publisert

TV-debatten på NRK var den siste mellom partilederne før valget. Dagbladet mener at Støre endelig viste styrke, og mener at dette var hans klart sterkeste partilederdebatt i år.

«Snur Solbergs angrep til å handle om lærermangel og andelen ufaglærte i skolen. Klarer å møte en detaljrik og dreven statsminister med både gjenkjennelig retorikk og konkret politikk», oppsummerer Dagbladets Geir Ramnefjell og Ola Magnussen Rydje.

Bak Ap-lederen følger Siv Jensen (Frp) og Audun Lysbakken (SV) med en 5-er hver. Statsminister Erna Solberg (H) får fire på skalaen, mens Kjell Ingolf Ropstad får lavest score med terningkast 2.

Også TV 2 gir Støre en 6-er, etterfulgt av Tine Skei Grande (V) som får 5 øyne på terningen. Kanalen mener Rødts Bjørnar Moxnes kom dårligst ut fredag og gir han en 1-er.

«Kom aldri helt inn i debatten. Slet med å vise til statistikk som underbygger påstanden om at stadig flere føder i grøftekanten. Traff ikke helt. Bruker vanskelige tilgjengelig språk», skriver TV 2-kommentator Aslak Eriksrud.

VG gir ingen av partilederne full pott, men deler ut tre 5-ere til Solberg, Støre og Trygve Slagsvold Vedum (Sp). Avisa mener Miljøpartiets Une Aina Bastholm var debattens taper, noe grunnet at hun var uheldig med temaene, og gir henne en 2-er.

Adresseavisen gir Støre og Jensen en 5-er hver. Bergens Tidende ruller ikke terningen, men mener Jensen og Lysbakken vant kveldens debatt.

Hos Aftenposten trekkes imidlertid kringkaster NRK fram som vinneren.

– Bort med avbrytelsene, inn med resonnementene. Det fikk også alle partilederne til å fremstå bedre. I et format som ikke krever at samtlige er kretsmester i avbrytelser, er det rom for flere personligheter. Det er befriende, skriver avisa.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.