Trippeldrapet i Nes:

Far skjøt døtrene, barnebarnet og en hund, ifølge politiet

De to kvinnene og barnet som ble drept i Skogbygda i Nes, ble skutt. En hund ble også skutt i familiehjemmet.

Det lille bygdesamfunnet er i sjokk etter drapene. Utenfor lokalbutikken hadde flere lagt ned lys og blomster onsdag. Foto: Annika Byrde / NTB
Det lille bygdesamfunnet er i sjokk etter drapene. Utenfor lokalbutikken hadde flere lagt ned lys og blomster onsdag. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 65 år gamle mannen som er siktet for å ha drept døtrene og barnebarnet, hadde også skuddskader, opplyser politiet.

Politiet opplyser at alle ofrene er identifisert, men at de ikke kommer til å gå ut med navn.

– Det er et sterkt ønske fra de nærmeste at mediene aksepterer dette. Det gjelder også bruk av bilder, sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo-politiet.

Jakter motiv

De to kvinnene som ble drept, var 30 og 24 år. Også et ti måneder gammelt barn ble drept. I tillegg fant politiet en hund som var død og som fremstår som at ble skutt.

Politiet opplyser at det sentrale nå er å finne ut som var motivet som førte til at mannen tok livet av familien og seg selv. 65-åringens samboer, som var mor til kvinnene, var ikke i huset.

– Når det gjelder motivet og hva som kan ha utløst drapene, er det helt naturlig at mange stiller seg spørsmål rundt det. Det er helt sentralt i etterforskningen. Det er for tidlig i etterforskningen for oss å si noe om det, sier Metlid.

Avhører familie

Politiet ønsker ikke å si noe om hvor i boligen de drepte ble funnet. Den drepte kvinnen på 24 år bodde der sammen med foreldrene, mens den eldre søsteren hadde flyttet hjemmefra.

Drapene har rystet den lille bygda Skogbygda. Politiet sier at det er viktig for dem å ivareta de etterlatte, og at de blir informert før politiet går ut med ny informasjon.

Politiet opplyser at de ønsker å avhøre personer rundt den siktede og familien for å avklare hva som kan ha utløst drapene.

– Vi har ikke ønske om å gå inn på detaljer fra avhør. Det er gjennomført flere avhør. Det er viktig for oss å snakke med personer rundt siktede og familien generelt. Men det er for tidlig for oss, vi jobber med dette, sier Metlid.

– Det er sentralt å prøve å forstå hva som kan ha utløst dette og hva som kan være et motiv, sier hun.

Ringte inn selv

Ifølge politiet ringte den avdøde mannen inn til dem og sa at han hadde drept familien og skulle ta sitt eget liv.

– Det er de opplysningene vi har fra ham, sier Metlid.

Oslo politidistrikt håndterer etterforskningen ettersom den 30 år gamle drepte kvinnen var ansatt i Øst politidistrikt.

Mer om