Får ikke lenger kalle seg «billigst»

Forbrukerombudet pålegger Rema 1000 å endre markedsføringen.

(upublisert) Opprettet
Forbrukerombudet sier kjeden ikke har tilstrekkelig grunnlag for å påstå at den er billigst.

Dagligvarekjeden har brukt resultatet fra pristester som grunnlag for reklame der de hevder å ha «Norges laveste priser», men testene er for begrenset til at Rema kan påstå dette, skriver Nettavisen.

Ett av problemene er at testene er geografisk begrenset, mens reklamen har vært brukt i riksdekkende medier. I tillegg er vareutvalget for lite til at kjeden kan bruke resultatene til å kalle seg billigst, skriver Forbrukerombudet i et brev.

– Vi har fokusert på å gi forbrukerne lavest mulig priser, og at kundene bør få informasjon om hvor de normalt kan få de laveste prisene, skriver Remas kommunikasjonssjef Marianne Moen i en epost.

– Vi har nå valgt å omformulere enkelte deler av markedsføringen etter dialog med Forbrukerombudet, heter det videre.

Nettavisen skriver at det har kommet flere klager på annonsene. NorgesGruppens konserndirektør Per Roskifte sier de er opptatt av at spillereglene skal følges, mens Coop mener forbrukerne har blitt villedet.

– Vi klaget fordi vi mener Rema 1000 kom med påstander som er bygd på uriktige premisser. Vi heier på prissammenligninger og lave priser, men da må markedsføringen gjøres på en rettferdig måte, sier kommunikasjonsdirektør Kristin Paus i Coop. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.