Far dømt for overgrep

Far dømt til tolv års fengsel for 300 overgrep på datteren

En mann er i Gulating lagmannsrett dømt til tolv års fengsel og til å betale nær fire millioner kroner i erstatning til datteren for over seks år med overgrep.

Dommen falt i Gulating lagmannsrett. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Dommen falt i Gulating lagmannsrett. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Publisert

I september i fjor ble faren dømt til ni og et halvt års fengsel for å ha forgrepet seg jevnlig på datteren. Han anket dommen, og saken gikk i lagmannsretten tidligere denne måneden, skriver Bergens Tidende.

Retten fant det bevist at datteren i alle fall ble utsatt for tre hundre enkeltovergrep – fra hun var seks til hun var tolv og et halvt år.

Straffen er altså skjerpet med to og et halvt år, og erstatningsbeløpet på drøyt 3,8 millioner kroner er noe høyere enn det fornærmede ble tilkjent tingretten. Dommen er i tråd med påstandene fra aktor og bistandsadvokaten.

– Jeg konstaterer at lagmannsretten fastsetter en lengre tidsperiode for overgrepene, og at det legges til grunn nesten dobbelt så mange overgrep som i tingretten, sier mannens forsvarer, advokat Per Magne Kristiansen.

Han mener det er vanskelig å finne forankring i rettspraksis for en så streng dom.

– Skyldspørsmålet er i utgangspunktet avgjort etter to runder i retten, med mindre man finner saksbehandlingsfeil. Men dette åpner i hvert fall for en anke til Høyesterett over straffen, sier Kristiansen.

Det den nå 18 år gamle kvinnen har forklart om overgrepene, senest i et avhør i april i år, legger lagmannsretten til grunn som bevist.

En sakkyndig har vurdert at hun er 49 prosent medisinsk invalid, og retten legger til grunn at det vil vare i minst ti år til fra i dag.

(©NTB)

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer