Far dømt til seks års fengsel for overgrep mot to sønner

En far er dømt til seks års fengsel for gjentatte overgrep mot sine to sønner fra de var 3 og 5 år gamle. I tillegg må han ut med et stort millionbeløp.

En mann er i Borgarting lagmannsrett dømt til seks års fengsel for gjentatte overgrep mot sine to sønner. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
En mann er i Borgarting lagmannsrett dømt til seks års fengsel for gjentatte overgrep mot sine to sønner. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Vis mer
Publisert

Overgrepene skjedde ifølge dommen fra Borgarting lagmannsrett på Østlandet fra slutten av 1990-tallet til begynnelsen av 2000-tallet, da guttene var i barnehage- og barneskolealder.

I løpet av denne perioden voldtok faren sine sønner ved gjentatte anledninger. Han presset også de to guttene til å gjennomføre overgrep på hverandre.

Det var først i 2017 at moren til de to guttene tok kontakt med politiet, etter at sønnene hadde fortalt at de hadde blitt utsatt for overgrep av faren i barndommen. Senere samme år anmeldte en av sønnene forholdet til politiet.

Begge sønnene er i dag uføre som følge av overgrepene. I tillegg til oppreisningserstatning ble faren derfor dømt til å betale erstatning for lidt og fremtidig inntektstap. Til sammen må mannen i 60-årene ut med nesten 5,8 millioner kroner i erstatning.

Da saken gikk i en tingrett på Østlandet i fjor høst ble mannen også dømt for vold mot de to guttene. Han ble da dømt til åtte års fengsel for overgrepene og volden.

Under ankesaken i lagmannsretten var det imidlertid enighet om at voldshendelsene var foreldet, og at de også var foreldet under saken i tingretten. Straffen ble dermed satt noe lavere i ankesaken.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer