Får 400.000 i bot etter branner - vil ikke betale

Sparkesykkelselskapet Ryde hadde flere alvorlige branner i Bergen. Politiet vil gi dem 400.000 i forelegg.

Ryde ilegges forelegg for etter flere branner som har startet i elsparkesykkelbatterier. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Ryde ilegges forelegg for etter flere branner som har startet i elsparkesykkelbatterier. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Vinteren og våren 2021/2022 brant det fire ganger i Rydes lokaler i Bergen. Alle brannene har startet i elsparkesykkelbatterier. Nå vil politiet ilegge selskapet et forelegg på 400.000 kroner.

– Det er vår klare oppfatning at det ikke er grunnlag for forelegg, sier daglig leder Tobias Balchen i Ryde til Bergens Tidende.

Konklusjonen etter politiets etterforskning er at selskapet har brutt brann- og eksplosjonsvernloven, skriver politiadvokat Kathrine Kannelønning i en epost til BT. Politiet mener Ryde ikke har oppbevart skadde, eller mulig skadde batterier, på en brannsikker nok måte.

Dersom Ryde ikke godtar forelegget, må de møte politiet i retten.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer