Fant tonnevis av dumpet makrell: - Svært alvorlig

Mellom fem og ti tonn med makrell er funnet på havbunnen vest av Sotra. Fiskeridirektoratet tror fisken er dumpet, noe som klassifiseres som miljøkriminalitet.

Mellom fem og ti tonn med makrell er funnet på havbunnen vest av Sotra. Fiskeridirektoratet tror fisken er dumpet der. Foto: Sara Johannessen Meek / NTB
Mellom fem og ti tonn med makrell er funnet på havbunnen vest av Sotra. Fiskeridirektoratet tror fisken er dumpet der. Foto: Sara Johannessen Meek / NTB Vis mer
Publisert

Det store mengdene med makrell er funnet på 25 meters dyp i et område som brukes til låssetting av makrell.

Låssettingsplasser er områder hvor fiskerne fortøyer steng og nøter for levendelagring av fangst i en begrenset tidsperiode, for først og fremst gi tilstrekkelig beskyttelse mot vær, vind og strøm.

– I samarbeid med Fiskeridirektoratet region Vest har vi fulgt opp tips om dumping av makrell i dette området. Ved hjelp av en undervannsdrone kom vi over store mengder død makrell som lå på bunnen over et stort område. sier inspektør Jim Anders Edvardsen i Fiskeridirektoratet s Sjøtjeneste.

– Fiskeridirektoratet ser svært alvorlig på en slik framgangsmåte, sier seksjonssjef Thord Monsen ved kontrollseksjonen i Fiskeridirektoratet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer