Fant «slaverom»: - Sjeldent innblikk

Arkeologer har funnet restene av et «slaverom» under nye utgravinger i oldtidsbyen Pompeii, som ble ødelagt i et vulkanutbrudd i år 79.

Under utgravinger av en villa i Pompeii nylig, oppdaget arkeologer dette rommet som trolig var soverom for slaver i tillegg til å være lagerrom. Foto: AP / NTB
Under utgravinger av en villa i Pompeii nylig, oppdaget arkeologer dette rommet som trolig var soverom for slaver i tillegg til å være lagerrom. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

I en villa noen hundre meter fra Pompeii har de funnet et godt bevart rom som en slavefamilie trolig bodde i. Rommet fungerte også som lager.

I det lille rommet fant arkeologene tre senger, hvorav en trolig var en barneseng, flere kanner og kar av keramikk, og en trekiste.

– Dette gir et sjeldent innblikk i hverdagen til mennesker som sjelden omtales i historiske kilder, som jo nesten utelukkende er skrevet av menn som tilhørte eliten, sier Pompeiis generaldirektør Gabriel Zuchtriegel.

Villaen der slaverommet er, ligger i området Civita Giuliana, noen hundre meter utenfor Pompeii, og like ved der en romersk firehjuls vogn ble funnet tidligere i år.

Pompeii ligger om lag to mil sørøst for Napoli. Byen hadde om lag 13.000 innbyggere da den ble begravet av vulkansk aske da vulkanen Vesuv hadde utbrudd i år 79.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer