Fant salmonella på verdens største sjokoladefabrikk

Det er gjort funn av salmonella på verdens største sjokoladefabrikk, som drives av Barry Callebaut i den belgiske byen Wieze.

Sjokoladefabrikken Barry Callebaut i Wieze i Belgia er verdens største og produserer sjokolade til 73 andre selskap. Foto: NTB scanpix / GEORGES GOBET / AFP
Sjokoladefabrikken Barry Callebaut i Wieze i Belgia er verdens største og produserer sjokolade til 73 andre selskap. Foto: NTB scanpix / GEORGES GOBET / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fabrikken drives av den belgisk-sveitsiske kakaogiganten og leverer flytende sjokolade til 73 andre selskap som deretter lager sjokoladeprodukter.

Produksjonen på fabrikken er stanset etter funnet av bakteriene, opplyser en talsperson. De fleste produktene som ble oppdaget å være forurenset er fortsatt på fabrikken, men firmaet har kontaktet alle sine kunder og bedt dem om å ikke sende noen produkter som er laget der etter 25. juni.

Mattilsynet i Belgia AFSCA har blitt informert, og skal ha startet en etterforskning.

Fabrikken understreker at det ikke er noe som tyder på at produkter med bakterier har kommet ut til forbrukere. Tidligere i sommer ble det gjort salmonellafunn ved Ferrero-fabrikken i Arlon der Kinder-sjokolade produseres.

Freia-eier Mondelez, Hershey, Nestlé og Unilever er blant kundene til Barry Callebaut. Fabrikken produserer 2,2 millioner tonn i året.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer