Fant omfattende lovbrudd: - Alvorlig

Arbeidstilsynet har funnet omfattende lovbrudd i selskapene som brøyter for staten. De kaller det alvorlig.

Brøyting på Jernbanetorget i Oslo en vinterdag i 2018. Foto: Paul Kleiven / NTB
Brøyting på Jernbanetorget i Oslo en vinterdag i 2018. Foto: Paul Kleiven / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Aftenposten skiver at Arbeidstilsynet har brukt våren og sommeren på å ettergå brøyteselskapenes timelister etter avsløringer om regelbrudd i selskapene som brøyter veiene i Oslo og Viken.

De har funnet omfattende lovbrudd. Flere ansatte er oppført med 70 timer lange uker. Ansatte har bare hatt ned mot tre og to timer fri mellom øktene. 20 ganger jobbet ansatte over 50 overtidstimer på fire uker.

– Arbeidstilsynet ser særlig alvorlig på bruddene fordi de ikke bare inntreffer sporadisk. Vi ser også svært alvorlig på at lange arbeidsdager etterfølges av brudd på bestemmelsene på hviletid, sier seksjonsleder Torunn Omvik i Arbeidstilsynet.

Statens vegvesen gransker Vaktmesterkompaniet. De mener deler av Arbeidstilsynets rapport bygger på feil grunnlag.

– Vi har derfor sendt inn et tilsvar og tilbakemelding til Arbeidstilsynet, hvor vi imøtegår og forklarer mange av det vi mener er upresise og til dels feilaktige påstander, sier direktør Hans Jørgen Sundby til avisa.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer