Utrolig historie

Fant mistet giftering under snøen på fjell

Da Bill Giguere kom ned fra det 1.342 meter høye fjellet Mount Hancock oppdaget han at gifteringen i gull var borte. Nå er den utrolig nok funnet.

Tom Gately med gifteringen etter å ha gravd den fram fra snøen på Mount Hancock i New Hampshire. Bill Giguere hadde lagt ut en bønn på Facebook om at turgåere i området måtte se etter den, etter at han hadde mistet den på det store fjellet et sted. Foto: Brendan Cheever / AP / NTB scanpix
Tom Gately med gifteringen etter å ha gravd den fram fra snøen på Mount Hancock i New Hampshire. Bill Giguere hadde lagt ut en bønn på Facebook om at turgåere i området måtte se etter den, etter at han hadde mistet den på det store fjellet et sted. Foto: Brendan Cheever / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det var Tom Gately som så etterlysningen på Facebook om at en giftering var mistet, trolig et eller annet sted langs den 15 kilometer lange snødekte traseen til toppen av fjellet, som ligger i New Hampshire i USA.

Gately hadde sine tvil om mulighetene for å finne noe så lite på et så stort område, men han og turkamerat Brendan Cheever tok med metalldetektor på en organisert tur.

– Det sa beep, og han bare «jeg tror vi har funnet den» og alle bare «hva?», og så bare skrapte vi rundt i snøen. Der var den! sier Cheever til WMUR-TV.

Giguere er nå gjenforent med gifteringen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer