Russland:

Fant 152 lik med miner i en konteiner

Russlands forsvarsdepartement oppgir at det er funnet 152 døde ukrainske soldater og krigere i de underjordiske bunkerne i stålverket Azovstal i Mariupol.

Stålverket Azovstal fotografert fra sjøen mandag. Her forskanset flere hundre ukrainske soldater seg mens de forsøkte å hindre russiske styrker i å ta full kontroll over Mariupol. Foto: AP / NTB
Stålverket Azovstal fotografert fra sjøen mandag. Her forskanset flere hundre ukrainske soldater seg mens de forsøkte å hindre russiske styrker i å ta full kontroll over Mariupol. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Russiske styrker og russiskstøttede separatister tok kontroll over den ukrainske havnebyen tidligere i mai etter en langvarig beleiring og massive angrep.

– 152 lik av falne krigere og soldater fra de ukrainske væpnede styrkene var plassert i en konteiner der kjølesystemet ikke lenger fungerte, sier en talsmann for forsvarsdepartementet i Moskva, Igor Konasjenkov, tirsdag

Han sier også at russiske myndigheter foreløpig ikke har fått noen forespørsel fra ukrainske myndigheter om en utlevering av levningene.

Konasjenkov oppgir at det ble oppdaget miner under likene, noe han hevder er et tegn på at ukrainerne hadde planer om å sprenge konteineren og så legge skylden på Russland.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer