Familien til drapsofferet i Bærum: - I stor sorg

Familien til Fariddullah Rahmani, som ble drept på en buss i Bærum 22. desember, var sterkt preget før minnestunden i Al Noor-moskeen i Bærum.

Politiet er synlig til stede ved Al Noor-Moskéen på Skui i forbindelse med minnestunden til Farid Rahmani som ble drept på en buss i Bærum 22. desember 2023. Foto: Cornelius Poppe / NTB
Politiet er synlig til stede ved Al Noor-Moskéen på Skui i forbindelse med minnestunden til Farid Rahmani som ble drept på en buss i Bærum 22. desember 2023. Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Rahmani ble knivstukket på en rutebuss i Bærum og døde noen få timer etter hendelsen. En 14-åring har erkjent å ha stukket avdøde med kniv.

Moskeen er fylt opp i forbindelse med minnestunden. Foto: Cornelius Poppe / NTB
Moskeen er fylt opp i forbindelse med minnestunden. Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer

I forkant av minnestunden holder familien en pressekonferanse, der de uttaler seg om det som skjedde.

– Familien har vært i dyp sorg med et hjerte fullt av sorg. Vi samles i dag for å minnes Farid, en av våre egne, hvis liv ble brutalt revet vekk, sier familiens talsperson Osman Rahmani.

Han er avdødes fetter.

Det har vært steile fronter mellom miljøet til den drepte og den siktede 14-åringen, som er under kriminell lavalder og derfor ikke kan straffes for drapet.

– I etterkant av drapet har politiet mottatt flere anmeldelser som går på trusler fra omgangskretsen til den siktede og avdøde, sa politiadvokat Børge Enoksen torsdag.

– Familien tar sterkt avstand fra trusler og voldelige ytringer, sier Jabarkhali på spørsmål om truslene.

Moskeen er fylt opp med flere hundre mennesker, og utenfor er politiet på plass med flere patruljer, sier NTBs reporter på stedet.