Familie reddet ut av ruinene etter 129 timer

Redningsarbeidere i Tyrkia har funnet fem personer fra samme familie i live under restene av en sammenrast bygning.

Her reddes 36 år gamle Ergin Guzeloglan ut fra en bygning i Hatay lørdag morgen. Foto: Can Ozer / AP / NTB
Her reddes 36 år gamle Ergin Guzeloglan ut fra en bygning i Hatay lørdag morgen. Foto: Can Ozer / AP / NTB Vis mer
Publisert

Familien ble reddet 129 timer etter jordskjelvet sist mandag.

Redningsarbeidere greide først å hente ut moren og en datter fra familiens sammenraste hjem i Nurdaq. Byen ligger like ved Gaziantep og ble hardt rammet av skjelvene.

Senere nådde de fram til faren, men han insisterte på at de måtte hente ut en annen datter og sønnen først, melder radiostasjonen Haberturk.

Stor glede

Faren var dermed den siste som ble reddet ut. Den vellykkede redningsaksjonen førte til jubel blant redningsarbeiderne, som ropte «Gud er stor» da faren ble båret inn i en ambulanse.

Det har nå gått over fem dager siden de to kraftige jordskjelvene. Det samlede antall omkomne i Tyrkia og Syria nærmet seg lørdag 25.000.

Redningsmannskaper leter fortsatt i ruinene i håp om å finne flere overlevende.

16-åring

Ytterligere fire mennesker ble reddet i løpet av lørdag morgen og formiddag. Blant dem var en desorientert 16-åring, som hadde ligget under ruinene i 119 timer, og som spurte hvilken dag det var da han ble løftet ut fra en bygning i Kahramanmaraş.

Tre timer senere ble en 70 år gammel kvinne reddet.

Men ikke alt endte like bra. Redningsarbeidere nådde lørdag morgen fram til ei 13 år gammel jente i en sammenrast bygning i Hatay-provinsen. Men hun døde før leger greide å amputere beinet hennes for å få henne ut av ruinene, melder avisen Hurriyet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer