Familie fant ut at de hadde lagret stjålet kunst for 7,3 millioner

Da familien fant ut at de nesten 1.300 trykkene de hadde av den skotske kunstneren Benjamin Creme var stjålet, leverte de dem inn til politiet i Los Angeles.

Noen av arbeidene til Benjamin Creme som ble funnet av politiet i Los Angeles tirsdag. Verdiene av den abstrakte kunsten fra den skotske ekspresjonisten er anslagsvis 7,3 millioner kroner. Foto: Michael Flaum / AP / NTB scanpix
Noen av arbeidene til Benjamin Creme som ble funnet av politiet i Los Angeles tirsdag. Verdiene av den abstrakte kunsten fra den skotske ekspresjonisten er anslagsvis 7,3 millioner kroner. Foto: Michael Flaum / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Familien ønsker ikke å stå fram med navn, men politiet i Los Angeles opplyser at en innringer fra forstaden San Fernando kontaktet dem etter at familien hadde gått gjennom eiendeler etter en avdød slektning. De hadde hatt tingene lagret i mange år, før de tok en gjennomgang.

– Da de endelig begynte å gå gjennom sakene, fant de ut at kunsten var stjålet, sier politietterforsker Steven Franssen.

Familien pakket sammen de nesten 1.300 abstrakte trykkene signert den eksentriske ekspresjonisten Benjamin Creme fra Skottland, og dro rett til politistasjonen. Den samlede verdien er rundt 800.000 dollar, over 7,3 millioner kroner.

Politiet har allerede returnert trykkene til den rettmessige eieren, litografen Michael Flaum, som trykket dem opp for Creme.

– Han var helt sjokkert da vi ringte ham. Han trodde først ikke på oss da vi sa at det var politiet som ringte.

Flaum oppdaget i 2012 at kunsten var forsvunnet fra et lager der han på den tiden oppbevarte rundt 2.300 trykk. Han pleide å hente ut trykk fra lageret nå og da og selge dem, så Creme skulle ha noe å leve av på sine eldre dager.

Creme døde i London i 2016, 93 år gammel.

En dag var lageret brutt opp og tømt. Ifølge Flaum er 974 trykk fremdeles på avveie, men akkurat nå er han mest opptatt av og lykkelig over å ha fått tilbake de andre.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer