Fall i kraftproduksjonen i Norge

Kraftproduksjonen var 7 prosent lavere i 2. kvartal i år enn i samme periode i fjor. Mindre vann i magasinene får skylden.

Lav vannstand i magasinene har ført til lavere kraftproduksjon i 2. kvartal i år. Her fra juni i Zakariasdammen, som demmer opp Zakariasvatnet i Tafjord i Fjord kommune i Møre og Romsdal. Dammen er hovedmagasin for Tafjord Kraft AS. Foto: Halvard Alvik / NTB
Lav vannstand i magasinene har ført til lavere kraftproduksjon i 2. kvartal i år. Her fra juni i Zakariasdammen, som demmer opp Zakariasvatnet i Tafjord i Fjord kommune i Møre og Romsdal. Dammen er hovedmagasin for Tafjord Kraft AS. Foto: Halvard Alvik / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Produksjonen av kraft var på 33,4 TWh i 2. kvartal 2022, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB). Dette innebærer et fall på 7,0 prosent, men fra det som var et rekordhøyt nivå året før.

Vindkraftproduksjonen har økt kraftig i Norge de siste årene, men det er fortsatt vannkraften som dominerer. Nedgangen i den totale produksjonen skyldes derfor lavere vannkraftproduksjon.

– Dette kan ses i sammenheng med lavere fyllingsgrad i vannmagasinene i forhold til samme periode i 2021, skriver SSB.

Vannkraft utgjorde 90,3 prosent av den totale kraftproduksjonen 2. kvartal, mens varme- og vindkraft utgjorde henholdsvis 1,6 og 8,1 prosent.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer