Fall for dagligvaregiganten

Dagligvaregiganten Orkla fikk et resultat før skatt på 2 milliarder kroner i tredje kvartal, noe som er en nedgang på 9 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Dagligvarekjeden Orkla eier merker som blant annet Toro, Stabburet, Zalo, Idun og Nidar. Foto: Erlend Aas / NTB
Dagligvarekjeden Orkla eier merker som blant annet Toro, Stabburet, Zalo, Idun og Nidar. Foto: Erlend Aas / NTB Vis mer
Publisert

Det viser resultattallene som ble publisert torsdag morgen. Orkla eier dagligvaremerker som blant annet Toro, Stabburet, Zalo, Idun og Nidar.

I samme periode i fjor fikk Orkla et resultat før skatt på 2,2 milliarder kroner av en omsetning på 14,8 milliarder kroner.

Omsetningen i juli, august og september var på 16,78 milliarder kroner, opp fra 14,8 milliarder i fjor. Inntektsveksten kommer hovedsakelig som følge av prisøkninger og valutaeffekter, ifølge selskapet.

Kjeksfabrikk og lave kraftpriser

– Jeg er fornøyd med å rapportere om resultatvekst for de fleste av porteføljeselskapene. Det gleder meg å se at den sterke veksten i Jotun fortsetter, og at Orkla India leverer solid vekst på toppen av et godt resultat i fjor, sier Orkla-sjef Nils K. Selte i en pressemelding.

Videre sier han at oppstarten av en ny kjeksfabrikk i Latvia har vært mer krevende og kompleks enn forutsatt, og at det har påvirket selskapets resultat negativt.

Hovedårsaken til nedgangen i resultatene er vesentlig lavere kraftpriser, skriver Dagens Næringsliv.

Nytt partnerskap med PE-selskap

Like før kvartalstallene ble sluppet kunngjorde Orkla at de inngår partnerskap med private equity-selskapet Rhône. Orkla selger 40 prosent av eierskapet i forretningsområdet Orkla Food Ingredients til investeringsfond tilknyttet Rhône.

Transaksjonen verdsetter Orkla Food Ingredients til 15,5 milliarder kroner, som vil si at de selger for 6,2 milliarder kroner. Rhône har erfaring fra forbrukermarkedet, i tillegg til mat og drikkevareindustrien gjennom tidligere og nåværende investeringer, ifølge DN.

Ambisjonen er å skape aksjonærverdier gjennom volumvekst, marginforbedringer, kapitaleffektivitet og strukturell vekst.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer