Vis mer

Fakkeltog i Oslo for å få «Blåfjell» tilbake på TV-skjermen

- «Jul i Blåfjell» er kalenderen i alles hjerter, sier av arrangørene.

(upublisert) Opprettet


De siste ukene har det stormet rundt NRK på Facebook. Årsaken er at trofaste NRK-seere vil ha julekalenderen «Jul i Blåfjell» tilbake på TV-skjermen.

Nå har «Jul i Blåfjell»-fansen tatt steget et hakk videre og arrangerer fakkeltog gjennom Karl Johan i Oslo førstkommende lørdag. 

En av arrangørene, Henriette Eilertsen, sier i et intervju med P3morgen at aksjonen begynte som en spøk.

- Dette startet bare som en spøk, men så begynte folk å henge seg på. Engasjementet er veldig uventet, men også veldig stas, sier hun over telefonen.

- Vil spre glede og entusiasme før jul


I skrivende stund er det nærmere 450 som skal delta på fakkeltoget, mens hele 1800 er interessert, ifølge Facebook-siden.

Eilertsen forteller at det er folk i 20-års alderen som er mest engasjert og at hovedmålet med fakkeltoget er å få «Jul i Blåfjell» tilbake på NRK.

- Vi har fått litt kritikk og «hate», selv om det hele startet litt som en spøk. Men vi vil sette fokus på noe som ikke er livsviktig og politisk, men heller noe som kan være med å spre litt glede og entusiasme nå før jul, sier hun og fortsetter: 

- Målet er jo selvfølgelig å få «Blåfjell» tilbake på NRK. «Blåfjell» er jo kalenderen i alles hjerter. Så det hadde vært stas om den ble vist igjen.

- En årlig diskusjon


Hildri Gulliksen, sjef for NRK Super, har tidligere fortalt til Dagbladet at hvilken julekalender som blir vist er en årlig diskusjon.

- Mange voksne har et ønske om nostalgi i førjulstida, og det er ikke vanskelig å forstå. Men NRK Supers viktigste oppdrag handler om å gi barn historier som handler om dem, har hun uttalt.

Og at Norges befolkning er engasjerte i NRKs julekalendere kom tydelig fram i et innlegg på NRKs Facebook-side. I skrivende stund har innlegget over 200 delinger og over 20.000 «likes». 

Etter det ble kjent at det i år er «Julekongen» som skal sendes på NRK hver dag fram til julaften, har kommentarene haglet inn på NRKs Facebook-side.

«Jul i Blåfjell» ble vist for første gang på NRK i 1999 og sist gang i 2011.

Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.