Fagforening vil gi gamle Oslo-trikker til Ukraina

Bilder fra en trikkestall i Kharkiv viser trikker som er bombet i stykker. Nå foreslår Sporveiens største fagforening å gi gamle Oslo-trikker til Ukraina.

Oslo Sporveiers Arbeiderforening ber kommunen undersøke om det er behov for Oslos gamle trikker i Ukraina. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Oslo Sporveiers Arbeiderforening ber kommunen undersøke om det er behov for Oslos gamle trikker i Ukraina. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Oslo er i ferd med å ta i bruk nye trikker.

Derfor har Oslo Sporveiers Arbeiderforening (OSA) sendt et brev til byrådsleder Raymond Johansen, og foreslått at de blir donert til Ukraina hvis de trengs der, skriver Vårt Oslo.

– Vi ser bilder fra Ukraina hvor Russland har bombet vognhaller og infrastruktur. Kanskje det er mulig å bygge om gamle sovjetiske vogner sammen med gamle trikker som er bygget på Strømmen og i Italia, sier Sores Yuzer i OSA til Vårt Oslo.

Han konstaterer at mange trikker som blir byttet ut fremdeles er pålitelige.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer