Færre coronapasienter over 75 år blir innlagt på sykehusene

Etter en tid med en markant økning i antall koronarelaterte innleggelser på sykehus, faller nå tallene for de eldste pasientene.

Avdelingsdirektør Line Vold i FHI sier at innleggingstallene for de over 75 år går ned. Det mener hun skyldes at de har fått sin tredje dose mot koronaviruset. Foto: Ali Zare / NTB
Avdelingsdirektør Line Vold i FHI sier at innleggingstallene for de over 75 år går ned. Det mener hun skyldes at de har fått sin tredje dose mot koronaviruset. Foto: Ali Zare / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi ser at utviklingen i innleggelsestall for de eldste har snudd. Dette tror vi skyldes effekt av oppfriskningsdosen, sier avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet (FHI) til Aftenposten.

Det er klart færre innleggelser blant dem som har fått tre vaksinedoser.

Nærmere åtte av ti over 75 år har nå fått sin oppfriskningsdose, mens de som er over 65 år må vente fem måneder mellom dose to og tre, og de under 65 må vente seks måneder. Regjeringens plan er at alle skal ha fått dose tre innen påske.

– Vi ser på vaksinering med en tredje dose som det viktigste tiltaket mot omikron. Effekten av oppfriskningsdosene har svært stor betydning for tiltaksnivået, sier smitteverndirektør Geir Bukholm i FHI.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer