Fædrelandsvennen: Jan Helge Andersen endrer forklaring

I politiavhør skal Jan Helge Andersen ha åpnet for at han kan ha forgrepet seg på begge ofrene i Baneheia-saken, men sier han ikke kan huske det.

Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Fædrelandsvennen skal Andersen ha åpnet for denne muligheten i politiavhør i oktober, etter at nye DNA-analyser ikke stemmer overens med hans forklaring om ugjerningene.

Andersen har nektet for å ha utført overgrepene alene. På spørsmål om han kan ha forgrepet seg på begge ofrene, forklarer han ifølge Fædrelandsvennen at han kun husker å ha forgrepet seg på en av dem (Stine Sofie Sørstrønen).

Avisen skriver også at politiet i avhørene opplyser at DNA-funnene på Lena Sløgedal Paulsen kun kan stamme fra Andersen, hans far eller andre personer i farslinjen. Politiet konfronterer også Andersen med hvert av de seks nye DNA-funnene.

Gjentatte ganger svarer Andersen at han enten ikke vet hvordan hans DNA-materiale kan ha havnet der, eller at han ikke lenger husker hvordan eller hvorfor det kan ha blitt avsatt.

Han sier imidlertid flere ganger i avhørene at han i så fall «må ha hatt blackout» hvis dette stemmer, skriver avisen.

Andersens forsvarer, advokat Svein Holden, sier til avisen at han ikke kan kommentere opplysningene fra avhøret eller utviklingen i saken de siste dagene.

Heller ikke Viggo Kristiansens advokat Arvid Sjødin ønsker foreløpig å kommentere innholdet i avhørene.

Det var i 2009 at det ble gjort nye DNA-analyser etter at Kristiansen begjærte saken gjenopptatt. Kristiansen har hele tiden nektet seg skyldig, mens Andersen utpekte ham som hovedmannen.

(©NTB)

«YOU»: I en sending på Fox News oppstår det en liten misforståelse mellom tv-profilene Laura Ingraham og Raymond Arroyo. Nå spekuleres det i om det er ekte eller iscenesatt. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer