Coronaviruset

Fadderarrangementer avlyses flere steder i landet

Studenter i både Trondheim og Bergen er satt i karantene etter utbrudd av koronasmitte. Nå avlyses fadderarrangementer flere steder i landet.

Bergen, Norway 20200811. 
Fadderuken i Bergen er i gang. Mange studenter samler seg i Nygrdsparken der kommunen var til stede med sin Koronapatrulje. Joakim Teigland fra Hgskulen p Vestlandet benytter anledningen og tester seg hos medisinstudent Johannes Kaasa Andersen.
Foto: Eivind Senneset / NTB scanpix
Bergen, Norway 20200811. Fadderuken i Bergen er i gang. Mange studenter samler seg i Nygrdsparken der kommunen var til stede med sin Koronapatrulje. Joakim Teigland fra Hgskulen p Vestlandet benytter anledningen og tester seg hos medisinstudent Johannes Kaasa Andersen. Foto: Eivind Senneset / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Både Universitetet i Bergen (UiB) og Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim har tirsdag fått bekreftet at én student ved hvert studiested har fått påvist smitte av koronaviruset.

Studenten i Bergen har deltatt på fadderarrangementer, blant annet i Nygårdsparken, opplyser viserektor ved UiB, Oddrun Samdal, i en pressemelding. Vedkommende er satt i isolasjon, og resten av faddergruppa og andre nærkontakter er satt i karantene.

– Når det gjelder fadderuka og studiestart, har UiB en god dialog med kommunen. Det skjer en fortløpende vurdering med tanke på behovet for å avlyse planlagte arrangementer, sier Samdal.

Vurderer å avlyse

Tirsdag var byrådsleder i Bergen Roger Valhammer (Ap) og helsebyråd Beate Husa (KrF) i møte med alle utdanningsinstitusjonene for å diskutere situasjonen.

– Vi har landet på at vi har en tydelig forventning til at studenter tar ansvar for seg selv og andre. Ser vi ikke en vesentlig forbedring etter i kveld må vi revurdere om hele fadderuken skal avlyses, sier Valhammer til Bergens Tidende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer