Facebook sperrer deling av nyheter i Australia

Facebook sperrer delingen av nyheter i Australia, med henvisning til et lovutkast som pålegger dem å betale medier de viderebringer nyheter fra.

Facebook har blokkert deling av nyheter på plattformen i Australia som respons på et lovutkast som pålegger dem å betale medier de viderebringer nyheter fra. Illustrasjonsfoto: Richard Drew / AP / NTB
Facebook har blokkert deling av nyheter på plattformen i Australia som respons på et lovutkast som pålegger dem å betale medier de viderebringer nyheter fra. Illustrasjonsfoto: Richard Drew / AP / NTB Vis mer
Publisert

Facebook har i lengre tid forhandlet med australske myndigheter, som i et nytt lovutkast pålegger selskapet å betale for nyheter de distribuerer og tjener penger på.

Selskapet har fra tidlig torsdag gjort det umulig for australiere å publisere linker til nyhetsartikler eller klikke seg inn på Facebook-sidene til aviser og nyhetsmedier fra hele verden.

Rammer bredt

Men forbudet har også rammet flere nødtjenester i landet. Brann-, helse- og meteorologitjenester har hatt problemer med Facebook-sidene sine, og flere har rettet sinte oppfordringer til Facebook om å ordne opp.

En talsperson for nettgiganten har sagt at offisielle myndighetssider «ikke skal rammes av dagens kunngjøring» og at selskapet raskt skal rette dette opp.

Human Rights Watch beskriver blokkeringen – som også har rammet veldedige organisasjoner, sidene til urfolkssamfunn og til og med Facebooks egen Facebook-side – som en «urovekkende og farlig utvikling».

– Facebook innfører alvorlige begrensninger og sensurerer informasjonsflyten til australiere, sier Elaine Pearson, som leder HRWs Australia-gren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer