Facebook og flere medier er utilgjengelige i Russland

Ifølge en overvåkingstjeneste for nettsensur ble britiske BBC natt til fredag blokkert i Russland. Også Facebook og flere andre medier skal være rammet.

Ifølge en overvåkingstjeneste for nettsensur ble britiske BBC natt til fredag blokkert i Russland. Også Facebook og flere andre medier skal være rammet. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
Ifølge en overvåkingstjeneste for nettsensur ble britiske BBC natt til fredag blokkert i Russland. Også Facebook og flere andre medier skal være rammet. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Ifølge overvåkingstjenesten Globalcheck, som følger med på sensur i de tidligere østblokklandene, ble nettsidene til BBC blokkert natt til fredag, skriver The Guardian. Også tyske Deutsche Welle er nede.

Det samme skal delvis ha skjedd med Facebook, det uavhengige russiske nettstedet Meduza og RFE/RL, ifølge nyhetsbyrået AFP. Også App Store og Google Pay skal være delvis nede på grunn av et pågående dataangrep, ifølge Globalcheck

Nedstengningene skjer etter at EU har blokkert flere russiske statlig-kontrollerte nyhetstjenester, blant andre RT og Sputnik.

Siden Russland invaderte Ukraina forrige uke, har russiske myndigheter trappet opp presset mot uavhengige medier, som allerede var hardt presset. Tilgangen til en radiostasjon og en TV-kanal ble begrenset tidligere i uka fordi de nektet å presentere Kremls versjon av hva som foregår i Ukraina.

Statlige medier omtaler invasjonen av nabolandet som en militæroperasjon som skal beskytte Russland og russisktalende mennesker i Ukraina fra et såkalt folkemord.

Et lovforslag om opptil 15 års strafferamme for publisering av «falske nyheter» om det russiske forsvaret vil bli behandlet i den russiske nasjonalforsamlingen fredag.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer