Facebook har merket et Facebook-innlegg fra president Donald Trump. Foto: Evan Vucci, AP / NTB scanpix
Facebook har merket et Facebook-innlegg fra president Donald Trump. Foto: Evan Vucci, AP / NTB scanpix Vis mer

Facebook merket Trump-innlegg om poststemmer

Facebook har merket et innlegg der USAs president Donald Trump hevder at poststemmer vil føre til et «korrupt» valg.

Publisert

Facebook kunngjorde i juni at de skulle begynne å merke, men ikke fjerne «nyhetsverdige» innlegg fra politikere som bryter retningslinjene.

Ved innlegget der Trump advarte om at poststemmer vil føre til at valget blir «korrupt», har Facebook føyd til informasjon som viser hvor man får offisiell informasjon om 2020-valget.

Facebook har tidligere holdt seg unna faktasjekking av politikere, men har lovet å merke innlegg som kan føre til vold eller villede folk om valgprosedyrer.

Facebook-eide Twitter har tidligere merket flere av Trumps meldinger som villedende, blant dem en der han hevdet at forhåndsstemming via post ville føre til valgjuks.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.