Få passasjerer - store tap for Vy i 2021

Pandemien har ført til store inntektstap for Vy. Selskapet tapte mer enn en milliard kroner i fjor. Uten offentlig støtte ville tapet vært enda større.

Gro Bakstad er ansatt som ny konsernsjef i Vy.Foto: Heiko Junge / NTB
Gro Bakstad er ansatt som ny konsernsjef i Vy.Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

– Målet under pandemien har vært å gi et godt transporttilbud. Det har kostet økonomisk, når smittevernrestriksjoner har redusert reiseaktiviteten, sier konsernsjef Gro Bakstad i Vy.

Hun sier det har vært et krevende år for togvirksomheten.

– Vi har i all hovedsak kjørt med det vanlige rutetilbudet vårt med få passasjerer, sier konsernsjefen.

Resultatet etter skatt for 2021 ble et underskudd på 1.026 millioner kroner. Tilsvarende resultat i 2020 og 2019 var henholdsvis minus 858 og 564 millioner kroner.

– Uten økonomisk kompensasjon fra myndighetene, ville resultatene vært mye svakere. Vi håper på fortsatt økonomisk støtte fra myndighetene, sier Bakstad.

Totalt antall reiser med Vys tog i Norge og Sverige var 35,8 millioner i 2021. Det er på omtrent samme nivå som i 2020, men 54 prosent lavere en normalåret 2019. Antall reiser med Vys busser i Norge og Sverige var 39 prosent lavere enn i 2019.

Punktligheten for persontogvirksomheten i Norge var i fjor 87,8 prosent.

– Dessverre har kundene for ofte opplevd innstillinger og forsinkelser gjennom høsten, sier Bakstad.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer