Få eldre beskytter seg: – Bekymringsfullt

Bare en tredel av eldre i landet tar vaksine mot pneumokokksykdom. – Det er bekymringsfullt, mener Folkehelseinstituttet (FHI).

Illustrasjonsfoto. Foto: NTB Shutterstock
Illustrasjonsfoto. Foto: NTB Shutterstock Vis mer
Publisert

– Hvert år blir flere hundre pasienter innlagt på sykehus med blodforgiftning eller hjernehinnebetennelse forårsaket av pneumokokkbakterien, sier lege Jacob Dag Berild ved FHI i en pressemelding.

Berild ønsker økt oppmerksomhet om at vaksiner kan være en mulighet til å forebygge alvorlige sykdommer knyttet til bakterien.

FHI anbefaler vaksinen til alle som er 65 år eller eldre, har immunsvikt eller andre kroniske sykdommer. Vaksinen skal tas hvert 6. år, men FHI anbefaler kortere tid mellom doser for personer med enkelte sykdommer.

– Pneumokokkvaksinen som benyttes, er effektiv og gir god beskyttelse når den tas i tråd med anbefalt intervall. Jeg vil oppfordre alle som er 65 år eller eldre til å ta en prat med legen sin om pneumokokkvaksine, avslutter Berild.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer