Expressen: Sverige søker om Nato-medlemskap mandag

Den svenske regjeringen planlegger å søke om medlemskap i Nato mandag, opplyser ikke navngitte kilder til Expressen.

Sveriges statsminister Magdalena Andersson og resten av den svenske regjeringen skal bestemme seg om å søke medlemskap i Nato mandag, ifølge kilder som avisen Expressen har snakket med. Foto: Frank Augstein / AP / NTB
Sveriges statsminister Magdalena Andersson og resten av den svenske regjeringen skal bestemme seg om å søke medlemskap i Nato mandag, ifølge kilder som avisen Expressen har snakket med. Foto: Frank Augstein / AP / NTB Vis mer
Publisert

Den formelle avgjørelsen ventes å bli tatt samme dag i et ekstraordinært møte i den svenske regjeringen.

I forkant av dette vil det være en debatt i Riksdagen om en sikkerhetspolitisk rapport utarbeidet av en gruppe der alle riksdagspartiene er representert.

Rapporten skal presenteres fredag. Ifølge Expressens kilder vil den ikke konkludere tydelig med at Sverige bør gå inn i Nato. Dette synet vil likevel framgå «mellom linjene».

Regjeringspartiet Socialdemokraterna skal presentere sitt syn på Nato-spørsmålet søndag. Partiledelsen har sagt at spørsmålet fortsatt er åpent, men det ventes at partiet vil gå tydelig inn for medlemskap.

Expressen publiserte sin sak kort etter at den finske presidenten Sauli Niinistö og statsminister Sanna Marin sa at Finland bør bli med i Nato, uten noen forsinkelser. En formell finsk beslutning ventes å bli tatt søndag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer