Evakuerte fra Mariupol har ankommet Zaporizjzja

En busskolonne med flyktninger fra Mariupol har ankommet Zaporizjzja, som ligger nordvest for den beleirede byen, melder nyhetsbyrået AFP.

En busskolonne med flyktninger fra Mariupol har ankommet Zaporizjzja. Foto: Felipe Dana / AP / NTB
En busskolonne med flyktninger fra Mariupol har ankommet Zaporizjzja. Foto: Felipe Dana / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om bord i bussene var sivile som har klart å flykte fra Mariupol og tatt seg videre til russiskokkuperte Berdjansk. Derifra har bussene fraktet dem til Zaporizjzja, mer enn 200 kilometer nordvest for Mariupol, opplyser evakuerte og myndigheter.

Ukrainas visestatsminister Iryna Veresjtsjuk bekrefter at evakueringen var vellykket.

– Vit og tro at vi er med dere, sa Veresjtsjuk til innbyggerne i Mariupol. I dag, mens vi spiller inn dette klippet, er busser med Mariupol-beboere allerede på vei – 42 busser er i sikkerhet, sier Veresjtsjuk i en video publisert på Telegram.

Hun la til at tolv busser også er på vei fra Melitopol, og at mer enn 300 privatbiler fulgte bussene, melder BBC.

AFPs reporter i Zaporizjzja talte om lag 30 busser.

– Vi vet hvor mye dere ønsker å bli reddet. Hver dag vil vi forsøke å bryte gjennom, slik at dere får en mulighet til å forlate byen, og viktigst av alt, en mulighet til å leve i fred, sa Veresjtsjuk til dem som fortsatt er innesperret i Mariupol.

Tidligere fredag ble kjent at Røde Kors-teamet som skulle legge til rette for evakuering, ikke kom seg fram til Mariupol. Det blir tidligst gjort et nytt forsøk lørdag.

(NTB)

KOSTBART: Geir Hågen Karlsen kommenterer Ukrainas ønske til norge om NASAMS-systemer. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer