EUs utenriksministre skal diskutere krisehjelp til Ukrainas væpnede styrker

EUs utenriksministre skal søndag møtes for å vedta flere tiltak for å hjelpe Ukraina, opplyser utenrikssjef Josep Borrell.

EUs utenrikssjef Josep Borrell i Brussel torsdag. Foto: AP / NTB
EUs utenrikssjef Josep Borrell i Brussel torsdag. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

– Jeg vil foreslå en pakke med krisehjelp til de ukrainske væpnede styrkene, for å støtte dem i deres heltemodige kamp, tvitrer Borrell lørdag kveld.

Møtet skal holdes som videokonferanse fra klokka 18. Ifølge nyhetsbyrået AFPs kilder skal ministrene også diskutere nye sanksjoner på møtet.

Utenriksministrene besluttet etter et møte i Brussel fredag å fryse de private midlene til president Vladimir Putin og utenriksminister Sergej Lavrov. Siden har det pågått intense diskusjoner om hvorvidt Russland skal kastes ut av betalingssystemet Swift.

Lørdag ble det klart at Tyskland jobber for å få Russland utestengt fra Swift. Også flere andre land som skal ha vært skeptiske som følge av de økonomiske følgene av en utestengelse, har gitt sin støtte til et slikt straffetiltak etter Russlands invasjon av Ukraina.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer