EUs sjef for humanitær hjelp i Sudan skutt og såret

EUs sjef for humanitær hjelp i Sudan, belgiske Wim Fransen, er skutt og såret, skriver New York Times.

Kampene som brøt ut i Sudan lørdag, har så langt kostet minst 270 mennesker livet, ifølge Verdens helseorganisasjon. Foto: Marwan Ali / AP / NTB
Kampene som brøt ut i Sudan lørdag, har så langt kostet minst 270 mennesker livet, ifølge Verdens helseorganisasjon. Foto: Marwan Ali / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I helgen brøt det ut voldsomme kamper mellom militsen RSF og regjeringshæren i Sudan.

Fransen ble savnet søndag kveld og kom først til rette tirsdag. Tilstanden hans skal ikke være livstruende, ifølge avisens kilder.

EUs utenrikssjef Josep Borrell opplyste mandag kveld at EUs ambassadør til Sudan, Aidan O'Hara, hadde blitt overfalt i sitt eget hjem. Nærmere detaljer om hendelsen er ikke kjent, men en EU-kilde har sagt at O'Hara har det «OK» etter overfallet.

Søndag ble boligen til Norges ambassadør til Sudan truffet av en rakett.

Boligen til en annen norsk diplomat ble truffet av skudd mandag og tirsdag. Denne diplomaten er for tiden i Norge, men en vakt på eiendommen ble lettere skadd.

Tirsdag kveld trådte en formell våpenhvile mellom de stridende partene formelt i kraft, men fortsatt meldes det om skyting i hovedstaden Khartoum.

Utenriksminister Anniken Huitfeldt har bedt myndighetene i Sudan om å ta bedre vare på diplomater.

– Vi har formidlet til sudanske myndigheter vår sterke bekymring over den svært farlige situasjonen for diplomatene som tjenestegjør i Khartoum, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap).

Kampene har så langt kostet minst 270 mennesker livet, ifølge Verdens helseorganisasjon. I tillegg er minst 2.600 såret.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer