Europeiske barneleger slår alarm

Barneleger fra flere europeiske land slår alarm om mangel på flere typer medisiner til barn. De sier situasjonen setter helsa i fare for mange.

Illustrasjonsbilde. Foto: NTB / Shutterstock
Illustrasjonsbilde. Foto: NTB / Shutterstock Vis mer
Publisert

Blant annet er enkelte typer antibiotika og astmamedisiner blitt vanskeligere å få tak i.

– Det haster med å finne en rask, pålitelig og permanent løsning på forsyningsproblemene, står det i et brev som er sendt til flere helseministre.

Cole Prochaska hevder å ha gått ned over 150 kilo helt uten operasjoner og medikamenter, og bruker nå sosiale medier til å dele sine slanketips. Video: Twitter/@3to1fitnesspro, Tiktok/@coletrane77. Reporter: Anabelle Bruun/Dagbladet TV Vis mer

– Våre barn og unges helse står i fare på grunn av mangel på medisiner i hele Europa, skriver legene videre.

Både regjeringene i Østerrike, Frankrike, Tyskland, Sveits og myndighetene i den italienske regionen Sør-Tyrol har fått tilsendt brevet. Det er undertegnet lederne for barnelegeforeninger i flere land.

Legene konstaterer at det er de politiske beslutningstakerne som har ansvaret for å sikre god nok produksjon og forsyning av medisiner til barn.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer