Europas eldste

Europas eldste (116) død

Verdens nest eldste og Europas eldste person, Giuseppina Robucci, døde tirsdag. Den italienske kvinnen ble 116 år gammel.

Publisert

– Vi er lei oss men samtidig beæret over å ha hatt henne som innbygger, sier borgermester Alfonso D'Aloiso i den italienske byen Poggio Imperiale.

Guiseppina Robucci som var kjent under navnet «Nonna Peppa» eller Bestemor Peppa, var født 20. mars 1903.

I mange år drev hun en kafé sammen med ektemannen i en liten by i Puglia-regionen i Italia. Robucci fikk fem barn, ni barnebarn og 16 oldebarn.

Ifølge Gerontology Research Group var hun verdens nest eldste person bak japanske Kane Tanaka, som er 116 år gammel. Italieneren var imidlertid Europas eldste foran franske Lucile Randon (115).

Selv om Robucci ble svært gammel, er hun ikke den eldste personen i Italia gjennom tidene. Det er Emma Morano som døde i april 2017, 117 år gammel.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.