Europacup-sjokk i Stavanger – Viking videre etter overtidsmål

Viking kjempet lenge med nebb og klør hjemme i Stavanger, og kunne til juble for avansement til 3. kvalifiseringsrunde til conferenceligaen i fotball.

Viljar Vevatne sendte av gårde en prosjektil like før pause av kampen hjemme mot Sparta Praha i 2. kvalifiseringsrunde til conferenceligaen i fotball. Foto: Jan Kåre Ness / NTB.
Viljar Vevatne sendte av gårde en prosjektil like før pause av kampen hjemme mot Sparta Praha i 2. kvalifiseringsrunde til conferenceligaen i fotball. Foto: Jan Kåre Ness / NTB. Vis mer
Publisert

2-1-seier hjemme mot Sparta Praha gjør at Viking er videre til neste runde i kvalifiseringen til conferenceligaen i fotball.

En mesterlig snuoperasjon, regissert av Viljar Vevatne og Mai Traore, sendte Stavanger til himmels.

Et Viking uten Hammarby-klare Veton Berisha ble trykket lave fra start hjemme i Stavanger. Rogalendingene ble blant annet reddet av metallet etter drøye 20 minutter.

Like før pause sprakk til slutt nullen for Viking etter mål fra Jaroslav Zeleny. Få minutter senere hamret imidlertid Viljar Vevatne hjemmelaget tilbake i kampen.

Etter et bunnsolid 0-0-resultat i heksegryten i Praha forrige uke, var siddisenes drøm om avansement i kvalifiseringen til conferenceligaen i god behold før torsdagens batalje i Stavanger.

Vikings trenerduo Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen gjorde ingen endringer fra bortemøtet i Tsjekkia. Det betød blant annet en skadeplaget Zlatko Tripic fra start.

Rogalendingene møter enten Motherwell (Skottland) eller Sligo Rovers (Irland) i 3. kvalifiseringsrunde til gruppespillet i conferenceligaen. Hvem det blir avgjøres senere torsdag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer