Europa åpner opp for turisme igjen

Europas turistindustri har ligget nede for telling, men nå skal gater, barer og attraksjoner fylles opp igjen. Helt enkelt for reisende blir det likevel ikke.

Vil strendene på Hellas fylles opp igjen i sommer? 12. mai var denne stranda på Naxos fortsatt tom, men nå håper turistnæringen på at lettelser i korona-regelverket skal få turistene tilbake igjen. Foto: AP-NTB
Vil strendene på Hellas fylles opp igjen i sommer? 12. mai var denne stranda på Naxos fortsatt tom, men nå håper turistnæringen på at lettelser i korona-regelverket skal få turistene tilbake igjen. Foto: AP-NTB Vis mer
Publisert

I fjor sommer førte nedstengningene til en brå stopp i turistreisene. Europas byer, strender, turistattraksjoner, små og store barer, familierestauranter og kjeder ble plutselig tømt for folk – og en uhyggelig stillhet la seg over by og land.

Covid-19 er fortsatt langt fra å være beseiret, men virustester og vaksinasjonsprogrammer gir håp om at sommeren i år blir mye mer livlig enn fjorårets.

EU er bare dager unna å lansere sitt EU-reisekort – både digitalt og på papir. Håpet er at det skal gjøre det lettere å ta imot mange reisende igjen.

Bestillinger tikker inn

Spania satser på å få tilbake rundt 70 prosent av turistene de hadde før pandemien, og Italia melder at bestillingene kommer som på løpende bånd.

Men turister utenfor EU vil likevel oppleve en rekke hindringer ved grensene, reglene varierer fra land til land og fortsatt krav om munnbindbruk og sosial avstand vil legge nok en klar demper på manges reiseiver.

EU-landene er nemlig klare på at de må unngå en fjerde koronabølge – selv om håpet er å få pustet liv i turismen igjen.

– Vi må klare å forene frihet til å reise med behovet for sikkerhet, oppsummerer den franske turistministeren Jean-Baptiste Lemoyne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer