Euronext utvider fristen for budet på Oslo Børs

Euronext forlenger budfristen for Oslo Børs etter at den opprinnelige fristen gikk ut

Euronext, som ønsker å kjøpe opp Oslo Børs, utvider budfristen til 1. april.

Publisert

Det skriver E24.

Euronexts fremste konkurrent om å kjøpe børsen er amerikanske Nasdaq. Euronexts tilbud er på 158 kroner per aksje.

Styret i Oslo Børs anbefaler tilbudet fra Nasdaq, som er på samme sum. Dette begrunnes med de «strategiske interessene til aktørene i kapitalmarkedet både i Norge og andre steder i Norden», har styret uttalt.

Nasdaq-frist 29. mars

Nasdaq har redusert kravet til aksept fra 90 prosent av aksjene til 66,6 prosent. Akseptfristen for dette budet er 29. mars.

Euronext har sikret seg forhåndsaksept fra eierne av 50,5 prosent av aksjene i Oslo Børs og har passert kravet på 50,1 prosent. Nasdaq har drøyt 35 prosent.

– Vi opererer allerede i de tre øvrige nordiske landene, samt at vi har små land som Island og de tre baltiske landene. Det er en naturlig både strategisk og regional kombinasjon at Norge skal være med i samme helhet som de øvrige nordiske landene, sa sjef Lauri Rosendahl i Nasdaq Nordics til NTB søndag.

Vil ha Oslo som hovedkvarter

Euronext peker på sin side på at selskapet vil gjøre Oslo Børs til hjørnesteinen i sin nordiske satsing og hovedkvarteret for alle sine aktiviteter i regionen.

– Euronext vil gjøre Oslo Børs VPS til en ledende aktør i Norden, i motsetning til et datterselskap av et stort amerikansk selskap med regionalt hovedkvarter i Stockholm, skriver selskapet i en uttalelse til NTB.

Et eventuelt oppkjøp av Oslo Børs skal behandles av Finanstilsynet og Finansdepartementet, og både Euronext og Nasdaq Nordics har søknader inne. Behandlingstiden er inntil fire måneder, samt inntil 20 dager som legges til underveis dersom myndighetene har behov for ytterligere svar. Behandlingen kan også gå raskere.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer