EU venter inflasjon på 6,8 prosent i 2022 – nedjusterer anslag for økonomisk vekst

EU-kommisjonen jekker forventningene kraftig ned i sin vårprognose for den økonomiske utviklingen.

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen i EU-parlamentet. Mandag la kommisjonen fram nye økonomiske prognoser med et kraftig nedjustert vekstanslag for året. Foto: Jean-François Badias / AP / NTB
EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen i EU-parlamentet. Mandag la kommisjonen fram nye økonomiske prognoser med et kraftig nedjustert vekstanslag for året. Foto: Jean-François Badias / AP / NTB Vis mer
Publisert

I de nye anslagene spås det en økonomisk vekst i EU på 2,7 prosent i 2022, ned fra 4,0 prosent i forrige prognose, som ble lagt fram i vinter.

Vekstanslaget for landene i eurosonen er det samme.

I 2023 ventes det en økonomisk vekst på 2,3 prosent. Her er anslaget nedjustert fra 2,8 prosent for EU som helhet og 2,7 prosent for eurosonen i vinterprognosen.

Inflasjonen ventes ifølge de nye prognosene å nå 6,8 prosent i 2022 i EU som helhet og 6,1 prosent i eurosonen. Anslaget er kraftig oppjustert fra vinterprognosen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer