EU varsler søksmål mot Storbritannia for avtalebrudd

EU vil stevne Storbritannia for brudd på Nord-Irland-avtalen, som statsminister Boris Johnson vil slå en strek over deler av. Storbritannia er skuffet.

Publisert

Den britiske regjeringen fremmet nylig et lovforslag som overstyrer den såkalte Nord-Irland-protokollen. Den ble framforhandlet av EU og Storbritannia som en del av brexitavtalen og skulle hindre en hard grense mellom den britiske provinsen Nord-Irland og EU-landet Irland.

Storbritannias utenriksminister Liz Truss mener lovforslaget er en fornuftig og praktisk løsning på problemene Nord-Irland står overfor og hevder at det ikke innebærer brudd på internasjonale lover.

EU er uenig og varsler nå søksmål. Dersom ikke den britiske regjeringen kommer med et tilfredsstillende svar på EUs innvendinger innen to måneder, vil saken bli overlatt til EUs øverste domstol (ECJ).

– Vi er skuffet over at EU har tatt dette skrittet i dag, sier en talsperson for Storbritannias statsminister Boris Johnson.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer