EU til Musk: Twitter må følge våre lover

EU har advart Twitter-sjef Elon Musk om at han må gjøre mer for å bekjempe desinformasjon for å holde seg innenfor EU-lovgivningen.

EU har advart Twitter-sjef Elon Musk om at han må gjøre mer for å bekjempe desinformasjon på plattformen. Foto: Jeff Chiu / AP / NTB
EU har advart Twitter-sjef Elon Musk om at han må gjøre mer for å bekjempe desinformasjon på plattformen. Foto: Jeff Chiu / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Twitter må implementere klare regler for brukere, betydelig forsterke sin innholdsmoderering og beskytte ytringsfriheten, takle desinformasjon med besluttsomhet og begrense målrettet annonsering, sier EU-kommissær for det indre marked, Thierry Breton.

Breton holdt en videosamtale med Elon Musk onsdag hvor han redegjorde for hvilket arbeid som gjenstår før Twitter er i tråd med EUs lover for datasikkerhet.

Musk har tidligere gitt en intensjonserklæring hvor han understreket at Twitter vil følge EUs nye Digital Services Act (DSA), som trer i kraft neste år.

EUs lover for datasikkerhet og DSA stiller en rekke klare krav til store nettselskaper. De retter seg blant annet mot skadelig innhold, personvern og stiller krav til åpenhet om algoritmer.

EU-myndighetene i Brussel har vært bekymret for at Musks holdning til hva som tillates av ytringer, vil undergrave kampen mot propaganda, hatytringer og netthets.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer